Raztegovanje v pisarni

Fotografija - Raztegovanje v pisarni
09. oktober 2018
Nenehno sedenje ali ponavljanje enakih gibov na delovnem mestu ne povzroča le slabe volje, ampak tudi slabše počutje. Dekleta iz ekipe gimnastične reprezentance so pripravila nekaj vaj za raztegovanje, ki jih lahko naredite tudi med odmorom v službi.

Vse vaje se izvajajo v 3 serijah od 30 do 45 sekund. Po izvedbi raztega ene strani naredite odmor in ga izkoristite za raztezanje druge strani.


1. RAZTEG PRSNIH MIŠIC

Postavite se bočno na steno, predkorak z notranjo nogo, roka odročena gor in nazaj, pokrčena v komolcu 90°, notranjo stran komolca naslonite ob steno. Potisnite ramo rahlo naprej in zasukajte boke od stene.

Miss_Sporty_raztegovanje_v_pisarni

2. RAZTEG TROGLAVE MEČNE MIŠICE

Vajo lahko izvedete v paru ali posamezno. Prednja noga je rahlo pokrčena, zadnjo nogo imejte popolnoma iztegnjeno. Težo prenesite na prednjo nogo, oporo naj vam nudi partner ali stena. Peto počasi potiskajte proti tlom. Po končani vaji lahko razteg izvedete tudi s pokrčeno zadnjo nogo.

Miss_Sporty_raztegovanje_v_pisarni

3. RAZTEG ZADNJE LOŽE/ZADNJE STEGENSKE MIŠICE NA STOLU

Sedite na stolu, noge so v širini bokov, leva je pokrčena, desna iztegnjena. Hrbet naj bo čim bolj zravnan. Nežno ga potisnite čim bolj proti nogi. Za dodatni razteg se lahko primete stopala in ga počasi vlečete čim bolj k sebi.

Miss_Sporty_raztegovanje_v_pisarni
4. RAZTEG KVADRICEPSA/SPREDNJE STEGENSKE MIŠICE

Noga je pokrčena v kolenu, držite jo za stopalo. Pazite, da je pokrčena noga ob kolenu. Oporo naj vam nudi stol ali stena. Trup je vzravnan. Počasi potiskajte stopalo čim bolj proti zadnjici.

Miss_Sporty_raztegovanje_v_pisarni
5. RAZTEG VRATNIH MIŠIC

Sedite na stolu. Trup je vzravnan, noge so v širini bokov, s stopali se dotikajte tal. Roko položite na glavo in jo počasi raztegnite na stran (glavo čim bolj potisnite proti rami).

Miss_Sporty_raztegovanje_v_pisarni
© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.