Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
14. 03. 2018

Kako premagati čas?

Ste tudi vi v nenehni bitki s časom? Se sprašujete, kako uskladiti službo, gospodinjstvo, otroke, partnerja – in ob tem imeti še čas zase? Gotovo ste že velikokrat slišali, da je rešitev v organizaciji in da je vse mogoče … pa vas je verjetno odgovor le razjezil. Ker se skoraj vsi srečujemo s časovnimi bitkami, vsaj kdaj pa kdaj, smo Ano Bucik, najboljšo slovensko slalomistko, vprašali za nasvet, kako se s tem in stresom, ki spada zraven, spopada ona.

Ana Bucik, slovenska smučarka in ambasadorka Lisce: »Velikokrat se znajdem v situaciji, ko imam ogromno obveznosti in premalo časa. Takrat se začneta organizacija in ugotavljanje, kako čim bolje izkoristiti vsako minuto dneva. Najprej se odločim, katere obveznosti so bolj pomembne, in katere so tiste, ki jih lahko izpustim. Potem pa se lotim … Dobro si organiziram čas, se spravim na delo in z veseljem odkljukam vsako opravljeno obveznost. Vedno pa poskušam čez dan poleg treningov in vseh obveznosti najti kakšno uro zase, ko se lahko sprostim in si naberem energijo za naprej.«

Ana Bucik
Ana Bucik nosi: spalna srajca Power Daisy 


In še 5 nasvetov, kako postati gospodar svojega časa:

Uredite si svoje prostore. 
V urejenem, pospravljenem okolju se boste počutili bolje, manj stresno, hkrati pa boste prej našli različne predmete in tako prihranili veliko časa. Uredite si svoj delovni prostor, pisalno mizo, pa tudi dnevno sobo, spalnico, kuhinjo … Tako bo v vašem življenju manj kaosa.

• Organizirajte si omaro. 
Če bo omara pospravljena, boste laže našli želeni kos. Tako ne boste nervozni, hkrati pa boste hitreje pripravljeni na novi dan. 

Pomembne dogodke si zapišite v koledar.
Tako ne boste pozabili obveznosti, sestankov, rojstnodnevnih zabav – s tem pa bo manj skrbi in slabe volje. 

Pišite si seznam opravil. 
Če si boste naloge zapisali, jih ne boste pozabili. Ko boste prečrtali še eno obveznost s seznama, pa boste še toliko boljše volje. 

• Pripravite si urnik dnevnih aktivnosti. 
Tako boste organizirali čas in misli – s tem pa ukrotili časovno stisko in našli več časa zase.