Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
10. 01. 2018

Novoletna zaobljuba - letos bom fit!

Ste tudi ve med tistimi, ki so se za novo leto odločili, da bodo popolnoma spremenili svoje življenje in naredili nekaj za svoje zdravje? Super, prava odločitev. Del zdravega načina življenja je predvsem gibanje. Ne glede na to, za kakšno športno dejavnost ste se odločile, pomembno je, da poskrbite za pravilno držo in dober občutek v času gibanja. Za oporo prsi in dihanje telesa ob naporu bo poskrbela kolekcija Miss Sporty Cheek by Lisca. Na voljo so tako športni modrček, hlačke, oprijete pajkice kot majica. Za opremo je poskrbljeno, potrebujete le še dve pomembni komponenti - začetek in vztrajnost :)

O vztrajnosti je lahko govoriti, ko pa se pojavi preizkušnja in bi najraje odnehali, takrat je naša vztrajnost najbolj na preizkušnji. Preverili smo, kako se s težkimi trenutki spopada Ana Bucik, profesionalna alpska smučarka, in kaj nam svetuje za večji uspeh.
Ana

1. Veliko žensk si z novim letom postavi cilj, ki vključuje bolj zdrav način življenja. Največkrat je to odločitev, da bo dnevna rutina poleg zdrave prehrane vključevala še dodatno gibanje. Ana, kaj bi svetovala puncam, ki so v novo leto vstopile z ogromnim zagonom in voljo do športa?

Čestitke za prvi korak! Zame je šport del dnevne rutine, vendar vem, da je vsak začetek težak. Sicer je vsak dan pravi dan za nove odločitve in začetke, ker pa je novo leto še bolj posebno je zato ravno pravo, da se odločimo, da naredimo nekaj zase ;). Torej, če imate dovolj volje in zagona, ste polovico poti že prehodile. Vsaka od vas ima zagotovo razloge, zaradi katerih se je odločila začeti s športom in cilje, ki jih želi doseči. Nanje se spomnite v trenutkih, ko vam bo težko. Svoj glavni motiv si lahko nekam zapišete in ga preberete takrat, ko se bo treba upreti kakšni slastni tortici :).

2. Kaj pomaga tebi v tistih trenutkih, ko bi najraje ostala doma v postelji in lenarila, pa veš, da te čaka naporen trening?

Včasih je res težko vstati iz postelje in se odpraviti na trening. Sama navadno malce zajamram, nato pa globoko vdihnem in si rečem: »Gremo Ana!« Sama sebe spomnim, zakaj počnem kar počnem, predvsem pa se spomnim, da to počnem rada. Včasih pomaga tudi spodbuda sotekmovalk in trenerjev, ampak na to ne morem vedno računati. Voljo in vztrajnost je pomembno najti v sebi, saj to počnemo zase. Večkrat je tisti prvi korak težek, potem pa je vse lažje in lažje in na koncu si vesel, da si se le zmigal iz postelje.

Ana2Ana nosi Miss Sporty kolekcijo Cheek by Lisca, športni top in kapri hlače

Najlažje je govoriti, težko je pa dejansko začeti. Kaj bi svetovala svoji najboljši prijateljici, ki nikakor ne bi našla prave motivacije za prvi korak?

Hmmm… To je pa težko. Mislim, da je super, če se s prijateljico novoletne zaobljube lotita skupaj. Vsak dan je lahko ena tista, ki spodbudi drugo, da začneta migati.
Vsak človek je drugačen in potrebuje drugačno motivacijo. Zame je največja motivacija cilj, ki ga imam pred seboj in ga želim doseči. Ne nujno ciljna črta, ampak včasih samo cilj, ki si ga postavim za določen dan oziroma trening. Vsakič znova si postavim novega in bolj zahtevnega. Te majhni cilji te nato pripeljejo do želenega rezultata.

Kaj ti je najbolj pomembno pri perilu, ko izvajaš treninge?

Na prvem mestu je udobje. Ne morem trenirati na slabih smučeh ali pa v pancerjih, ki me tiščijo in prav tako ne v perilu, ki mi ne ustreza. Mora mi nuditi oporo, prijetno se mora prilegati koži in prenesti tako manjše kot večje napore. Dodaten plus pa je, če zraven še lepo izgleda :).

Ana3

Ana nosi Miss Sporty kolekcijo Cheek by Lisca, športno majico in kapri hlače.

Profesionalna športnica, kot si ti, je verjetno vajena tako vzponov kot padcev. Večina žensk, ki takoj ne dosežejo cilja, hitro izgubi začetno navdušenje in težko vztraja. Kakšen je tvoj nasvet oz. recept za vztrajnost?

Pot in rezultati žal ne gredo samo navzgor. Takšen je šport in takšno je življenje. Pomembno je, da se iz vsakega poraza naučimo nekaj novega. Velikokrat je po padcu težko zbrati moči za ponoven zagon, vendar je to tisti del poti, kjer naberemo izkušnje in se okrepimo, da smo kasneje lahko močnejši. Potrebno se je zavedati, da se nobenega cilja ne doseže čez noč, zato moramo vztrajati tudi takrat, ko je najtežje. Če daš vse od sebe, boš na koncu zagotovo zadovoljen in nasmejan.

In še za konec, nam zaupaš kakšno izmed tvojih novoletnih zaobljub? ;)

Prav veliko jih nimam. Kaj je moja največja želja, verjetno ni skrivnost :).
V letu 2018 bom čim bolj uživala in se veselila vseh lepih trenutkov, ki so pred mano. Tako na snegu, kot tudi povsod drugje. Lahko bi rekla, da je to moja novoletna zaobljuba :)