Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
15. 08. 2017

Polna luna

Zapeljivo vezenje, prosojna mrežica in drzen preplet širokih elastik. Moon, Lady Moon. Že v elementu. Z Ivano se namreč ravno odpravljava na večerjo. Izbrala si je elegantno obleko, ki nežno objema njene obline, te pa so z mojo pomočjo diskretno poudarjene. Videti je kot prava dama.

V mestu se dobiva z njenim spremljevalcem, ki svojega navdušenja ne more skriti, in skupaj se odpravimo do bližnje restavracije. Pogovor lepo teče in tekom večerje je ob nedolžnem spogledovanju in vrsti poklonov jasno, da gre za obojestransko kemijo. Kljub pospešenemu utripu pa se oba vedeta zelo uglajeno.

Dolgčas mi je. Svoj pogled uprem skozi okno. Lep poletni večer. Mesto beži mimo mene. Kako lepo je za trenutek odmisliti ves svet in samo biti. Pa čeprav sem na delovnem mestu. Nič zato. S košaricami z oporo in mehkimi brezšivnimi naramnicami svoje delo opravljam z levo zaponko. Tudi če sem z mislimi drugod. In ko ravno odplavam daleč stran, me iz sanjarjenja zbudi …

LADY MOON

… voda. Ledeno mrzla voda.

Presenečeno se obrnem k mizi. Ob njej stoji vidno razburjena gospodična, ki je Ivaninega spremljevalca stuširala z vrčem hladne vode, v kateri je še do nedavnega počivala steklenica penine, in dejanje pospremila s sočnimi besedami. Šok. Kaj se tu dogaja? Obdajajo me osupli obrazi.

Par se zbegano obrne proti vznemirjeni neznanki, nakar tudi ta zaprepadeno obstane, stopi korak nazaj in se začne na vso moč opravičevati. Zmotila se je. Žal ji je, res ji je žal. Ivaninega spremljevalca je v navalu besa zamenjala za nekoga drugega.

Vrsti nejasnih opravičil sledi trenutek tišine.

Par se začudeno spogleda, za hip obstane, nato pa mahoma prasne v smeh. Nov dan, nova zgodba.