Pogosta vprašanja

Naročila
Kako oddam naročilo?

Ste našli najljubši izdelek, ki ga želite kupiti? Super. Na strani izdelka morate izbrati (in na izbiro klikniti) najprej BARVO, nato VELIKOST in nazadnje ŠTEVILO kosov, ki jih želite kupiti. 
Nakupni postopek pa sledi takole:

  1. Kliknite na Dodajte v košarico 
  2. Odpre se okno v katerem izberete ''V košarico''
  3. Odpre se okno Košarica.
  4. Preverite podatke in izdelke v košarici. Na tem mestu lahko tudi že vpišete bonus kodo (če jo imate ali pa je v akciji navedena kot nujna za uveljavitev popusta). Z vpisom poštne številke lahko tudi ocenite strošek dostave.
  5. Kliknite na NADALJUJTE NA BLAGAJNO.
  6. Odpre se okno Blagajna.

S tem ste v zadnjem koraku nakupa in sicer v zahtevana okna na blagajni morate samo še vpisati svoje podatke. Če ste se prej že registrirali, bo ta ostopek toliko hitrejši, če pa nakup opravljate prvič, pa vam svetujemo, da se registrirate za morebitni naslednji nakup in pa tudi sledenje nakupom v svojem profilu. (Postopek registracije je opisan v naslednjem zavihku). 
Za registracijo v tem koraku samo preprosto kliknete na USTVARITE RAČUN in dvakrat vpišite isto izmišljeno GESLO. To geslo bo vaše za vstop v Lisca profil.

Podatke katere morate vpisati: 
1. OSNOVNI PODATKI O KUPCU.
V primeru, da želite dostavo na drug naslov, kot je naslov v osnovnih podatkih, kliknite na ZA DOSTAVO UPORABI ENAK NASLOV in vpišite podatke. 
Telefonsko številko potrebujemo, saj vas lahko dostavljalec za dogovor o dostavi tudi pokliče. Pozorno vpišite elektronski naslov, kamor boste prejeli potrdilo o naročilu.

2. IZBIRA DOSTAVE
V primeru, da želite naročilo poslati ali prejeti kot darilo, lahko kliknete na opcijo pošiljanja brez računa. V tem primeru računa ne priložimo direktno v pošiljko, vendar vam ga pošljemo po pošti kot ločeno pošiljko.

3. INFORMACIJE O PLAČILU
Naročilo lahko plačate po povzetju poštarju ob dostavi pošiljke al pa izberete varno spletno plačevanje Paypal. Na Paypalu lahko plačate s kreditnimi karticami ali pa z  v naprej kreiranim računom. 
Ponovno preglejte naročilo (pozorno preverite elektronski naslov), ob koncu naročila lahko vpišete tudi morebitno sporočilo ali vprašanje, v primeru, da ste v koraku košraice pozabili vpisati bonus kodo, jo lahko še vedno tudi na strani Blagajne (kjer piše KODA KUPONA). 

Naročilo zaključite s klikom na STRINJANJE S SPOLOŠNIMI POGOJI in klikom na ODDAJ NAROČILO.

Hvala za vaš nakup!

Kako se registriram in kaj to pomeni?

Postopek registracije je preprost, predvsem pa varen in koristen za vsakega spletnega potrošnika. Registracija je priporočljiva, saj je nakupni proces hitrejši, vsakič znova namreč ni potrebno vpisovati vse podatke, vključite lahko več naslovov za dostavo, predvsem pa imate na enem mestu nadzor nad svojimi naročili.

Registrirate se lahko na 2 načina.

1. Samostojna registracija
Na spletni strani v zgornjem desnem kotu kliknite na PRIJAVA. Ker še niste registrirani, sledite obrazcu na levi strani ekrana. Kliknite na USTVARITE RAČUN. Vnesite osnovne podatke, in na koncu kliknite POŠLJI. Na posredovano elektronsko sporočilo boste prejeli potrdilo o registraciji, preverite, da so pravilni.

2. Registracija ob oddaji naročila
Postopek je opisan v zgornjem zavihku (kako oddam naročilo?)

Kako vem, da je bilo naročilo oddano?

Ko je naročilo pravilno oddano se na ekranu najprej izpiše zahvala. Bolj kot to pa je pomembno, da na vaš email naslov prejmete potrdilo o oddanem naročilu. V roku nekaj minut morate prejeti prvo sporočilo: potrdilo o oddaji, vendar to še ni potrdilo s strani podjetja Lisca o dobavljivosti vseh izdelkov. Po pregledu vašega oddanega naročila prejmete ponovno elektronsko sporočilo, s katerim vas obvestimo, da smo naročilo obdelali in je na voljo. V tretjem elektronskem sporočilu pa vas že obvestimo, da je odšlo na pot ? V primeru, da prvega sporočila niste prejeli, nam pišite na naslov [email protected] ali pa nas pokličite na 07 81 64 276 (vsak delovnik od 7h do 15h. ) V primeru, da ste registrirani uporabnik (poglejte zavihek Kako se registriram in kaj to pomeni?) lahko stanju svojega naročila sledite z vpisom v svoj profil (Prijava v desnem zgornjem kotu na spletni strani).

Plačila
Ali lahko plačam ob prevzemu pošiljke?

Ob prevzemu pošiljke lahko plačate, če ste pri izboru plačila ob oddaji naročila obkljukali opcijo ''po povzetju''. To pomeni, da potek potrditve in dostave naročila potekata enako, kot pri oddaji naročila s plačilom, vendar morate ob prevzemu pošiljke dostavljalcu plačati celotno kupnino.

Ali je plačilo s paypal računom varno?

Plačilo s Paypal računom je zaščiteno s pomočjo Seller Protection Programa. Paypal je svetovno priznan, prepoznaven in uporabljen program za plačevanje preko spleta. Lahko se odločite za kreiranje PayPal računa, kar vam olajša plačevanje v vseh spletnih trgovinah, ki ga uporabljajo. Plačilo izvedete le z logiranjem v vaš račun in potrditvijo enkratne kode. V kreiranem računu tudi sledite vašim nakupom in vodite vašo spletno upravljanje. Več podatkov o PayPal računu in plačevanju najdete s klikom na tukaj.

Dostava
Kakšen je dostavni rok standardne dostave?

V okviru standardne dostave so naročila na področju Slovenije dostavljena v roku 2 - 4 delovne dni. Vedno se trudimo s pripravo pošiljk in dostavo v čim krajšem možnem času. Pretežno so vse pošiljke v dveh dneh tudi dobavljene. Se pa dostavni čas podaljša v primeru, da so v naročilu kakršnekoli nejasnosti in je potrebna vmesna komunikacija s stranko. V tem primeru je stranka tudi obveščena po elektronski pošti ali po telefonu, kjer komunikacija poteka.

Ali pošiljate z ekspresno pošto?

Opcije ekspresnih pošiljk ne ponujamo. Upoštevajte pa, da so naročila zjutraj in do 10h lahko oddana še isti dan, kasneje oddana naročila pa so najverjetneje oddana v naslednjem dnevu. V primeru, da potrebujete hitrejšo dostavo svetujemo, da oddate naročilo do 10h, v naročilu pustite tudi sporočilo (korak blagajna) in nas po oddaji naročila ali pokličete na 07 8164276 ali pošljete sporočilo na [email protected]

Ali lahko uporabim svojo kurirsko službo?

Pogodbeno sodelujemo z dvema poštnima službama, Pošto Slovenije in DPD kurirsko službo. Pošiljanje preko drugih kurirskih služb ni možno.

Ali lahko spletno naročilo prevzamem v kateri izmed poslovalnic?

Spletno naročilo ni možno prevzeti v poslovalnicah Lisca. Možna je le dostava na navedeni naslov, lahko pa v registracijskem postopku navedete več dostavnih naslovov.

Kaj naredim, če moj paket ni dostavljen?

V primeru, da bi paket že morali prejeti, pa dostava še ni bila izvršena, nas o tem lahko obvestite na [email protected]. Prosim pripišite Ime in Priimek osebe, ki je naročilo izvedla, datum naročila, če je možno pa lahko tudi posredujete prejeto potrdilo o oddaji naročila, ki ste ga prejeli na elektronski naslov. Težavo z dostavo bomo preverili in vas obvestimo v najkrajšem možnem času. Včasih je potrebno kontaktirati kurirsko službo in počakati tudi njihov odgovor, zato vas v takšnih redkih primerih prosimo za potrpežljivost.

Vračila
Ali lahko spletno naročilo vrnem?

Spletno naročilo lahko v vsakem primeru vrnete, za to tudi ne potrebujete posebnega razloga, nam pa vaš podatek, zakaj ste naročilo vrnili, pomaga pri razumevanju in izboljšanju storitve. Podrobnejše podatke o vračilih najdete tukaj.

E-novice
Kako se prijavim na e-novice?

Na e-novice se prijaviš v obrazcu na dnu večine strani na spletni strani Lisca. Za vpis na novice je potrebno vtipkati tvoj elektronski naslov in klikniti na gumb: Naročite se. Prijavite pa se lahko tudi ob oddaji naročila in sicer na podstrani Blagajna, kjer obkljukate opcijo, da se želite naročiti na elektronske novice.

Kakšne so ugodnosti prijave?

Prvič, ko se prijavite na e-novice, prejmete bonus kodo v višini 5 EUR; ki jo lahko izkoristite ob naslednjem nakupu v spletni trgovini. V svoj elektronski naslov pa boste po prijavi prejemali koristne informacije, nasvete in vse novosti, ki jih pripravljamo v podjetju. S prijavo na e-novice ste tudi na tekočem z vsemi ugodnostmi in akcijami, ki jih lahko izkoristite ali v spletni trgovini ali pa v trgovinah Lisca.

Ali se od spletnih novic lahko odjavim?

Odjavite se lahko kadarkoli, prijava je namreč brezplačna in brez kakršnih koli obveznosti. Odjava je preprosta in sicer na dnu elektronske pošte, ki jo prejmete samo kliknite ODJAVA. Od podjetja Lisca boste prejeli še zadnje elektronsko sporočilo, ki potrjuje, da ste od novic odjavljeni. Za odjavo nas lahko tudi kontaktirate po telefonu ali nam napišete elektronsko sporočilo na [email protected].

Vzdrževanje
Kako vzdrževati perilo?

Kliknite tukaj.

Kako vzdrževati kopalke?

Kliknite tukaj.

Perilo
Kako povečati dekolte oz. ga narediti še bolj zapeljivega?

Za poudarjanje dekolteja si pomagamo s silikonskimi vložki, ki jih je mogoče kupiti ločeno. Mehke prosojne blazinice vstavimo v košarico nedrčka, da podpremo prsi. Na voljo so v eni univerzalni velikosti. Tudi če blazinico poškodujete ali prerežete, ni nevarnosti razlitja, ker vsebina vložka ni tekoča.

Kako izbrati perilo za različne priložnosti?

Koliko perila potrebuje ženska, je odvisno od njenih navad, potreb, želja in finančnih možnosti. Kljub temu da obstajajo med ženskami razlike, se ocenjuje, da naj bi imela vsaka vsaj pet osnovnih nedrčkov in deset osnovnih hlačk za vsakdanjo rabo, ob tem pa naj bi imela še nekaj korzeletov/bodijev ali majčk. Vse več žensk pa ima tudi kakšen modni komplet perila za posebne priložnosti.

Za vsak dan
Za vsakdanjo rabo je najprimernejše perilo, v katerem se ženska najbolj udobno počuti (iz bombaža, modala, mikro materiala).
Priporočamo: Komplet nedrčka in hlačk, bodi, korzet.

Za zapeljive trenutke
Čipkasto perilo in perilo iz mikro materialov v različnih barvah je odraz prave ženstvenosti.
Priporočamo: Push up nedrček, nedrček z gel blazinicami, string hlačke in korzet (bodi).

Za posebne priložnosti
Spodnje perilo je izrazito lepo in narejeno iz trendovskih materialov. Usklajeno mora biti z vrhnjimi oblačili, poudariti mora lepoto ženske, ki ga nosi, in ji vlivati samozavest. Ne glede na priložnost mora model zagotavljati ustrezno funkcionalnost glede na postavo. Priporočamo: Korsaž, bustje, torzelet, nedrček s snemljivimi naramnicami.

Korekcijsko perilo
Korekcijsko oblikovano perilo je funkcionalno spodnje perilo, ki oblikuje postavo in je narejeno iz trdnejših materialov, da telo oblikuje (stisne). To vrstno perilo je še posebej primerno za pod zelo oprijeta oblačila, da skrije konture. Priporočamo: Funkcionalni nedrček, korzet, miderske hlačke (v treh izvedbah - kratke, s krajšimi ali z daljšimi hlačnicami, vse pa imajo lahko vgrajene tudi držke za nogavice).

Za doječe mame
Mame, ki še dojijo svoje otroke potrebujejo nedrčke, ki omogočajo odpiranja košarice na sprednjem delu nedrčka in so enostavni za vzdrževanje Nedrček je narejen iz elastičnega bombaža in čipkaste pletenine. Priporočamo: Funkcionalni nedrček z možnostjo odpiranja košarice.

Za operiranke na prsih
Ta vrsta nedrčkov ima možnost vstavljanja prsnih protez, ki so narejeni iz elastičnih materialov. Priporočamo: Funkcionalni  nedrček, nedrček se naredi po naročilu.

Kako izbrati perilo glede na vrhnje oblačilo?

Transparentna/prosojna bluza: V tem primeru se nosi perilo, ki je barvno usklajeno z bluzo ali v barvi kože.

Obleka z globokim dekoltejem: Uporablja se nedrček s snemljivimi naramnicami, močna podpora prsim in ustrezna velikost podpornih košaric za prsi.

Tesno oprijeta obleka: Nosi se nedrček z ustrezno velikostjo košaric, string hlačke, bodi ali miderske panty hlačke.

Oprijete hlače: Bikini hlačke, string hlačke, string bodi ali pa hlačke s podaljšanima hlačnicama.

Kakšen je pomen barv pri nakupu perila?

Še pred časom je bilo perilo predvsem belo, črno in v barvi kože. Toda novi materiali, nova moda in večje zavedanje pomena perila kot modnega oblačila so tudi v predale s perilom prinesli več barvitosti, pestrosti in lepote. Barve se tudi pri perilu močno spreminjajo in vsaka nova kolekcija ima - ob še vedno obveznih beli in črni barvi - tudi serije v izrazito modnih odtenkih.

Pod tankimi zgornjimi oblačili je priporočljiv nedrček v enaki barvi, kot je zgornje oblačilo. Barve pa vplivajo tudi na razpoloženje. V nadaljevanju je navedenih nekaj psiholoških ugotovitev za posamezne barve.

Barva Značilnost Pozitivni učinki
Bela Čista in nedolžna Poudarja nežnost in milino
Črna Močna in privlačna Poudarja eleganco in lepoto
Rdeča Živahna in energična Vznemirja in spodbuja strast
Modra Mirna in sanjava Pomirja in daje občutek prostosti
Rumena Topla in igriva Razveseljuje in daje občutek živahnosti
Zelena Prilagodljiva in sproščena Pomirja, sprošča in daje občutek varnosti
Vijolična Vzvišena in razkošna Izziva in zapeljuje
Oranžna Vesela in čutna Spodbuja poželenje
Rjava Trdna in stabilna Varuje in vzbuja zaupanje
Siva Zadržana in elegantna Daje občutek umirjenosti in prilagojenosti
Pastelne barve Rahločutna in prefinjena Vzbujajo zaupanje in nežnost
Kako ustrezno izbrati velikost perila?

Pri perilu je bolj kot pri vseh drugih oblačilih pomembno, da ga pri nošenju doživljamo “kot ulitega”, kot da bi bil narejen natančno po naših merah.

Žal je veliko potrošnic, ki so s svojim perilom nezadovoljne. Domala vse življenje ostajajo pri isti številki nedrčka (pri hlačkah je prehajanje od številke do številke običajnejše), čeprav so se njihove mere telesa zaradi mnogih sprememb, ki jih doživljajo (nosečnosti, spremembe teže, zmanjševanja mišičnega tkiva, popuščanja veznega tkiva ipd.), z leti vsaj malce spremenile.

Oglejte si navodila za izmero. Z dobljenimi dimenzijami izračunajte velikost ter jo preverite v tabeli velikosti.

Kako poteka oblikovanje perila Lisca?

Skupina oblikovalcev zbira ideje na specializiranih modnih sejmih, modnih revijah, v strokovni literaturi, na simpozijih, konferencah in razstavah. Ko imamo izbrane modne trende, barve, vzorce, osnovne in pomožne materiale, skupaj s tržniki izdelamo koncept kolekcije oziroma določimo, kako obsežna bo naša kolekcija. Odločimo se za vodilne zgodbe pri linijah Lisca Fashion in Lisca Selection ter Cheek. Podoben proces zbiranja idej za kopalke in spalni program, ki se v celoti oblikuje vzporedno s perilom, pri programu majčk in bluzic pa upoštevamo aktualne modne trende za zgornja oblačila. Ko ima oblikovalka osnovne informacije, lahko začne kreirati celotno serijo. Skice se rišejo računalniško, temu pa sledi izbor končnih modelov, ki na koncu predstavljajo srce kolekcije. V naslednji fazi kreator modelarju podrobno razloži, kako si je zamislil izdelek in njuno ujemanje je lahko že polovica uspeha. Modelar najprej izdela osnovni kroj, ki služi za prvi prototip. Po njem izkrojimo in sešijemo prvi model v vzorčni šivalnici, ki ga nato preizkušamo na manekenki in zabeležimo vse morebitne pripombe in izboljšave. Sledijo popravki in ko imamo tako izdelano kolekcijo v celoti, jo predstavimo tržnikom. Po njihovem izboru pričnemo modele proizvajati. Oblikovanje perila je torej timsko delo, pri katerem sodeluje več kot 10 oseb.

Katere materiale uporablja Lisca pri izdelavi perila?

Lisca pri oblikovanju modnega perila sodeluje z najbolj uveljavljenimi in priznanimi proizvajalci kakovostnih pletenin, čipk in drugih materialov, primernih za nošenje neposredno na koži. Kot zanimivost – za optimalno prileganje Lisca v en model nedrčka vgradi 30 ali več različnih materialov. Vsi materiali so predhodno testirani in imajo ustrezne certifikate o neškodljivosti.

Za pregled najpomembnejših vlaken, ki se uporabljajo za izdelavo pletenin ali tkanin, tako za perilo, kopalke, pižame kot za majice in bluze kliknite tukaj.

Kaj naj naredim, če ne najdem ustreznega nedrčka?

Pri nakupu nedrčkov moramo biti pozorne na velikost in obliko košaric ter obseg nedrčka. Ne smemo spregledati možnosti regulacije naramnic, s katerimi lahko takoj dosežemo želeni učinek. Če vseeno ne morete najti ustreznega nedrčka, predlagamo, da izkoristite brezplačno strokovno svetovanje, ki poteka enkrat mesečno v eni izmed trgovin Lisca. Strokovno usposobljena svetovalka vas izmeri in vam svetuje, kateri nedrček je primeren za vašo postavo.

Moti me kost v nedrčku. kaj lahko naredim?

Nedrčke brez kosti (opore) delimo v lahkotnejše in tiste z izrazito podporo prsim. Prvi so ponavadi mehkejši, brez ojačanja, ki prsi ne oblikujejo, temveč jih le lahko privzdignejo. Osnovna naloga tovrstnih nedrčkov je, da jih nosijo. Svetujemo jih predvsem ženskam, ki imajo res lepe čvrste prsi. Takšne nedrček najdete v liniji Natural, kjer je poudarek na naravnih vlaknih in uporabi bombaža. Kot dnevno perilo pa so preprosti za vzdrževanje. Če ste gospa v zrelih letih, imate kar precej pestro ponudbo v liniji Classic, kjer so pretežno nedrčki brez opore lahkotnejšega značaja in nedrčki z izrazito oporo, kar pomeni, da so izdelani iz močnejših materialov, v sami košarici pa podloženi z neelastičnimi materiali.

Ena izmed dojk je večja kot druga. kakšen nedrček naj nosim?

Večina žensk ima eno dojko večjo kot drugo, kar še posebej pride do izraza ob mesečnem perilu. V takem primeru pri nedrčku podaljšamo naramnico pri košarici z večjo dojko, s čemer bomo ustvarili ravnovesje s košarico z manjšo dojko. Za nekatere ženske je rešitev tudi ta, da dajo v košarico z manjšo dojko silikonski vložek, ki uravnovesi dojki. Če pa želimo asimetrijo dojk le prekriti, pa se odločimo za nedrček s penasto oblikovano košarico.

Kaj lahko naredim, če mi zadnji del nedrčka vleče navzgor?

Prsi v takem primeru ne »stojijo« lepo, zato priporočamo, da poskusite manjši obseg. Na primer: pri velikosti 90 D je velikost nedrčka prevelik - vzeti je treba manjši obseg 85, vendar ne košarice D (ker je pri košarici 85D tudi košarica manjša). Ustreznejša je košarica E, saj tako dobimo nedrček z enako veliko košarico, le obseg je primernejši in tako ostane na mestu.

Naramnice se mi zažirajo v kožo. kaj lahko naredim?

Pri večjih velikosti so naramnice ponavadi širše, da na rami ne režejo. Najboljše pa so tiste, ki so podložene s peno in držijo težo.

Moje prsi so večje in še "mehke" po vrhu. Kaj lahko naredim?

Za takšne prsi so najprimernejše penasto oblikovane košarice in dvojno oblikovane košarice do G s širšimi mehko podloženimi naramnicami.

Kdaj uporabiti prozorne naramnice?

Prozorne naramnice oz. silikonske naramnice so posebno primerne za nošenje pod majicami, topi z ozkimi špageta naramnicami, majicami z bolj odprtim ramenskim delom, saj se nevidno zlijejo s kožo. Namestimo jih lahko na kateri koli modrček ali drug izdelek, ki ima možnost zamenljivih naramnic. Na voljo so v več širinah – 12, 15, 18 mm. Po potrebi jih operemo v mlačni vodi ali le obrišemo. Po uporabi je priporočljivo shranjevanje v temni vrečki ali v predalu, da preprečimo hitro rumenenje naramnic.

Kopalke
Kako optično popraviti postavo?

Nakup kopalk je priporočljiv takrat, ko je izbira na prodajnih mestih velika, najbolj bistven je namreč še vedno kroj. Kopalke naj bi se krojno lepo podale in še dodatno korigirale postavo.

Imam večje prsi … Prsi je potrebno ujeti z ravno prav velikimi košaricami nedrčka, da dobijo lepo obliko in tako delujejo skladno s telesom. Še posebno primeren je model, ki ima v prsnem delu dodatno lycra podlogo, ki košarice še ojača. Izbira temnejše barve in manjših vzorcev optično zmanjša izgled prsi.

Imam manjše prsi … Dodatno se prsi lahko poudarijo s pravilno izbiro modela (push-up nedrček, gel-bra, oblikovana penasta košarici) in s tiskom močnejših barv, bleščicami, naborki in podobnimi poudarki na prsnem delu.

Imam močnejša stegna … Stegna morajo biti objeta z nožnim izrezom kopalk ravno v nožnem pregibu, da dobijo lep izgled.

Imam široke boke … Boke zožamo z izbiro modela, ki je preko bokov v temnejši barvi kot prsni del, pogled pa s tem preusmerimo na dekolte. Imam ozke boke … Boke lahko poudarimo z izbiro močnejše barve in vzorcev v višini bokov.

Imam širok pas … Pas zožamo s šivi, ki poudarjajo linijo telesa, in kopalkami, ki so ob straneh kombinirane s temnejšo ali kontrastno barvo.

Kakšen je pomen barv pri nakupu kopalk?

Pred nakupom kopalk je vredno razmisliti o njihovi barvi.

Dobro se je zavedati, da so močne barve na soncu, pa tudi v bazenih, precej manj opazne, kot se zdi v trgovini. Pri nakupu kopalk je izbor barv lahko bolj drzen, čeprav je v precejšnji meri potrebno upoštevati temperament in polt, ki pa bo na soncu še potemnela.

Pri temni polti izbira barve ni večja težava, pri bledi polti pa je priporočljivo izbirati med intenzivnejšimi barvami in ne med bledimi pasteli..

Kako izbrati ustrezno velikost kopalk?

Lisca svoje znanje na področju funkcionalnega perila vgrajuje tudi v kopalke. Tako so vsako leto v kolekciji kopalk v vsaki liniji na voljo kopalke v asortimentu od A do F, posebna pozornost je torej namenjena tudi kopalkam z večjimi košaricami.

Oglejte si navodila za izmero. Z dobljenimi dimenzijami izračunajte velikost ter jo preverite v tabeli velikosti.

Katere materiale uporablja Lisca pri izdelavi kopalk?

Skupno vsem materialom za kopalke je, da ne vpijajo veliko vode in da se po kopanju hitro posušijo. Seveda pa je njihova bistvena lastnost elastičnost. Kopalke se zato lepo prilegajo telesu na suhem in v vodi. Oblika, ki se med nošenjem razširja, se nato povrne v prvotno obliko. Zagotovljeno je udobje in predvsem svoboda gibanja.
Za kopalke je zelo pomemben elastomer – gumijasta ali elastanska nit, ki jo odlikuje velika elastičnost.
Za zagotavljanje ustrezne funkcionalnosti kopalk so zelo pomembne uporabljene podloge.

Za pregled najpomembnejših vlaken, ki se uporabljajo za izdelavo pletenin ali tkanin, tako za perilo, kopalke, pižame kot za majice in bluze kliknite tukaj.

Kako vzdrževati kopalke?

Kliknite tukaj.

Oblačila in spalni program
Katere materiale uporablja Lisca pri izdelavi spalnega programa in oblačil?

Modeli iz spalnega programa so pretežno izdelani iz 100% bombaža ali iz mešanic naravnih vlaken (bombaž, viskoza, modal).
Pri majicah je večinoma zastopana elastična viskoza naravnega porekla, pri bluzah pa lepo padajoča viskoza ter mešanica bombaža in drugih vlaken.Za pregled najpomembnejših vlaken, ki se uporabljajo za izdelavo pletenin ali tkanin, tako za perilo, kopalke, pižame kot za oblačila kliknite tukaj.

Kaj naj naredim, če sem manjše postave in polnejših prsi?

Pogosto dame s tako postavo nosijo zelo zaprte majice, kar še poudari telesno nesorazmernost. Vendar bi si lahko drznile globlji izrez, ki bi podaljšal linijo in ne bi bilo videti kot da so prsi pod brado.

Ali lahko z oblačili optično popravim neželene telesne značilnosti?

Seveda. Večji vzorci pritegnejo poglede in skrijejo obline, vendar majice ne smejo biti preveč ohlapne, saj optično povečajo volumen telesa. Medtem pa manjši vzorci na obilnejši postavi delujejo še manjši in samo telo še bolj poudarijo, zato jih modni strokovnjaki odsvetujejo.

Vstopi v svet perila in kopalk

Naj ti zaupamo skrivnost.

Ob prvi prijavi na naše e-novice prejmeš kupon s popustom za 10%, ki ga lahko unovčiš ob nakupu v spletni trgovini.

S prijavo nam dovoliš, da ti pošiljamo tedenske e-novice, s  katerimi ostaneš na tekočem z novostmi in akcijami.  Brez skrbi, tvoje osebne podatke hranimo na varnem. Kadarkoli pa se lahko tudi odjaviš.

 

Tvoja Lisca

Vstopi v svet perila in kopalk

Naj ti zaupamo skrivnost.

Ob prvi prijavi na naše e-novice prejmeš kupon s popustom za 10%, ki ga lahko unovčiš ob nakupu v spletni trgovini.

S prijavo nam dovoliš, da ti pošiljamo tedenske e-novice, s  katerimi ostaneš na tekočem z novostmi in akcijami.  Brez skrbi, tvoje osebne podatke hranimo na varnem. Kadarkoli pa se lahko tudi odjaviš.

 

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVICE
© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.