Splošni pogoji

Pred nakupom kupec v aplikaciji izjavlja, da je prebral te Splošne pogoje in jih sprejema. Splošni pogoji bodo v procesu potrjevanja naročila dostavljeni kupcu kot priloga paketu oziroma kot priloga v elektronskem sporočilu, s katerim se potrjuje sklenitev nakupne pogodbe.

Ti Splošni pogoji so v vsakem trenutku dostopni uporabnikom storitev na način, da je omogočeno njihovo shranjevanje, ponovna uporaba in reproduciranje.

Vsebina spletnih strani www.lisca.com ter vseh njenih različic je last podjetja Lisca d.o.o. (v nadaljevanju: Lisca d.o.o.):

Lisca d.o.o.
Prešernova 4
8290 Sevnica, Slovenija

Tel.: +386 7 81 64 100
E-mail: [email protected]

Matična številka: 5037395000
Davčna številka: SI66676177 (podjetje je davčni zavezanec)
Vpis v register: Okrožno sodišče Krško, št. vpisa 2015/31141

Z uporabo spletnih strani www.lisca.com uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Lisca d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini www.lisca.com. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Lisca d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.lisca.com kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

1. Omejitev odgovornosti
Lisca d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.lisca.com in vanje vključenih vsebin. Ker se rok dobave, cene ali lastnosti artiklov hitro spreminjajo, Lisca d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh, se pa po najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov. V kolikor pride do sprememb (tudi cen), bo Lisca d.o.o. kupca o teh obvestila in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Lisca d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Lisca d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
Lisca d.o.o. se vseskozi trudi, da spremembe na spletnem mestu potekajo brezhibno, a se kljub temu lahko kdaj zgodi, da se pojavi kakšna napaka, pri čemer pa se Lisca d.o.o. zavezuje, da jo ob odkritju odpravi v najkrajšem možnem času. Kupec lahko Lisco d.o.o. na napako opozori s klicem ali elektronskim sporočilom.

Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini Lisca.com, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej “Vračila“). V spletni trgovini Lisca je opravljanje nakupa namenjeno izključno fizičnim osebam.

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

2. Omejena pravica uporabe
Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani Lisca.com uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Lisca d.o.o. prepovedana.

3. Pravilnik o zasebnosti

4. Kako nakupovati

5. Naročila
Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini www.lisca.com sklenjena v trenutku, ko trgovec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Novo naročilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovca kot za kupca. To elektronsko sporočilo ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je trgovec prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Lisca d.o.o..

6. Seznanite se tudi s pogoji VRAČILDOSTAVO in NAČINI PLAČILA spletne trgovine Lisca.

7. Reševanje sporov

Morebitni potrošniški spori se rešujejo sporazumno, v kolikor takšna rešitev ni mogoča, je za spore pristojno okrajno sodišče v Krškem.

Skladno z zakonskimi normativi Lisca d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Lisca d.o.o. pa na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Vstopi v svet perila in kopalk

Naj ti zaupamo skrivnost.

Ob prvi prijavi na naše e-novice prejmeš kupon s popustom za 10%, ki ga lahko unovčiš ob nakupu v spletni trgovini.

S prijavo nam dovoliš, da ti pošiljamo tedenske e-novice, s  katerimi ostaneš na tekočem z novostmi in akcijami.  Brez skrbi, tvoje osebne podatke hranimo na varnem. Kadarkoli pa se lahko tudi odjaviš.

 

Tvoja Lisca

Vstopi v svet perila in kopalk

Naj ti zaupamo skrivnost.

Ob prvi prijavi na naše e-novice prejmeš kupon s popustom za 10%, ki ga lahko unovčiš ob nakupu v spletni trgovini.

S prijavo nam dovoliš, da ti pošiljamo tedenske e-novice, s  katerimi ostaneš na tekočem z novostmi in akcijami.  Brez skrbi, tvoje osebne podatke hranimo na varnem. Kadarkoli pa se lahko tudi odjaviš.

 

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVICE
© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.