Modrčki

Prikaži filtre
Skrij filtre

Prikaz 1-12 od 294

Naraščajoče
Stran
Na stran
Modrčki

Modrček je spodnje perilo, najpogosteje namenjeno podpori in zakritju prsi. Modrčki so zasnovani za različne namene, saj lahko vizualno povečajo ali pomanjšajo velikost prsi, ustvarijo zavidljiv dekolte, dajo vtis, da pod obleko ne nosite ničesar, poskrbijo za razbremenitev … Tudi modrčki za dojenje so posebej zasnovani za olajšanje in pomoč pri dojenju.

Obstaja veliko vrst modrčkov, na vas pa je, da si izberete tistega, ki vam bo najbolj ustrezal. Se boste odločili za modrček z oporo ali brez opore, za šivano ali penasto košarico, za čipke ali klasični videz, naravne materiale, ali pa potrebujete seksi modrček za tisti romantični konec tedna, ki ga načrtujete s svojim partnerjem?

Odločitev je vaša.

5 NASVETOV, KAKO IZBRATI PRAVI MODRČEK

Modrček, ki je prevelik, premajhen ali vam preprosto ne ustreza, vam lahko daje neprijeten občutek ob nošenju. Upoštevajte spodnje nasvete in izberite popoln modrček zase, ne glede na vašo velikost.

1. PREVERITE SVOJO VELIKOST

Velikost modrčka se lahko spreminja iz leta v leto, zato ni odveč preveriti, ali se je od vašega zadnjega merjenja kaj spremenila. Spremembe teže, nosečnost in dojenje lahko vplivajo na velikost prsi. S pomočjo merilnega traku izmerite 2 območji: obseg prsi (A) in obseg pod prsmi (B).

Za pomoč in natančno merjenje lahko poprosite tudi prodajalko v trgovini.

2. PRI ROKI IMEJTE TANJŠO MAJICO

Tako boste takoj videli, kako modrček izgleda tudi pod najtanjšimi oblačili.

3. TESTIRAJTE

Oblecite modrček in si nežno popravite prsi. Preverite, ali je opora na mestu in ali prsi lepo počivajo v košarici. Po potrebi prilagodite naramnice in poglejte v ogledalu, kako se vam prilega zadnji del.

Spenjalni trak se ne sme zarezati v hrbtno gubo. Ob pravilno izbranem modrčku ne potrebujete tesnega zapenjanja, da ostane na svojem mestu. Prsi se morajo lepo prilegati v košarico in spenjalni trak vas ne sme tiščati.

Ko imate modrček oblečen, zanihajte z rokami gor in dol, levo in desno. Naredite rahel predklon in pustite, da vam roke obvisijo ob telesu.

Nato se počasi zravnajte. So modrček in prsi ostale na svojem mestu? Da? Odlično, izbrali ste pravi modrček zase!

4. PREVERITE ŠE DETAJLE

Detajli, ki so pri nakupovanju perila zelo pomembni, so:

 • Prsi ne smejo kipeti ven iz modrčka (premajhna košarica).
 • Prsi v modrčku ne smejo imeti odvečnega prostora (prevelika košarica).
 • Košarice se ne smejo gubati, dekolte ne sme biti preklan ali potlačen.
 • Naramnice in spenjalni trak se vam zadaj ne smejo zažirati v kožo. Prav tako vam naramnice ne smejo polzeti dol, trak pa ne navzgor po hrbtu.
 • Priporočljivo je, da modrček zadaj zapnete na drugem ali tretjem kaveljčku. Če ga lahko zapnete le na zadnjem, potem obstaja možnost, da vam je modrček premajhen.
 • Prednji del modrčka – sredina med košaricami – se mora popolnoma prilegati koži.

5. IMEJTE VEČ KOT SAMO EN MODRČEK

Na koliko dni zamenjati modrček? Predstavljajte si ga kot oblačilo, npr. majico. Kolikokrat na teden jo zamenjate? Med poletjem verjetno vsak dan, pozimi pa jo mogoče nosite tudi kakšen dan dlje. Z modrčkom ravnajte isto.

Povprečna ženska ima v svoji garderobi 8 modrčkov, minimalno število, ki vam ga priporočamo, pa so vsaj 3 modrčki. Povprečni modrček ima lahko življenjsko dobo tudi več let, če lepo skrbite zanj. Splača se vam investirati v 2 ali 3 stile, saj to pomeni, da boste imeli dovolj izbire v prihodnjih mesecih.

Da bo vaše perilo zdržalo in izgledalo lepo dlje časa, preverite navodila za všivni etiketi.

Osnovni napotki za učinkovitejše vzdrževanje modrčka:

 • Perilo, še posebej tisto z všitimi oporami, bi praviloma morali prati ročno. To pomeni, da modrček nežno podrgnete, največ pozornosti pa posvetite predelu pod košaricami.
 • Pri modelih s penastimi košaricami je pomembno, da le teh preveč ne mečkamo, zvijamo in ožemamo, ker s tem deformiramo obliko. Pomembno je, da pralni stroj ni preveč poln, saj jih lahko teža ostalega perila pomečka. Pri pranju uporabite pralno vrečko in perite na temperaturi do 30°C, skupaj z enakimi barvami. Če perete skupaj več modrčkov hkrati, jih zložite enega na drugega.
 • Ko modrček operete, poravnajte košarice v prvotno obliko, preden ga začnete sušiti. Zanj je najbolje, da ga sušite na zraku in ne na neposredni izpostavljenosti soncu.

HITRO VODIČ ZA RAZLIKE MED MODRČKI

 • Z oporo: v košaricah pod prsmi je všita prožna žica, oblikovana tako, da prsi podpira.
 • Brez opore: primeren za ženske, ki prisegajo na naravno obliko prsi in jih žičnata opora pod prsmi moti.
 • S penastimi košaricami: modrček ima penaste košarice, ki zagotavljajo, da se vaše bradavice ne vidijo skozi vaša oblačila. Prav tako prsim zagotavlja lepo obliko in dobro oporo ter ustvari lep dekolte.
 • Push up: modrček z močno podloženima košaricam, ki so lahko različnih oblik, z oporo ali brez in primeren za manjše prsi, saj jih optično poveča ter ustvari krasen dekolte.
 • Balkonet: odlična izbira modrčka, kadar želite nositi oblačila z nizkimi dekolteji, saj ima pogosto snemljive naramnice – tako je primeren za nošenje pri oblačilih, kjer je ramenski del odprt in je zaželeno, da se naramnice ne vidijo.
 • Brallete: preprostejša in mehkejša različica modrčka brez opore. Košarice so podaljšane v trikotnik. Najpogosteje so primerne za ženske z manjšimi prsmi, ki ne potrebujejo veliko opore in rade izgledajo modno, obenem pa obožujejo udobje.
 • Triangel: lahkoten modrček s košaricami v obliki trikotnika, največkrat brez opore. Primeren je za manjše prsi.
 • High neck: modni modrček, ki sega visoko pod vrat. Lahko ga nosite kot top ali krajšo majico.
 • Bodi: modrček, majica in hlačke v enem delu. Bodi je narejen iz lažjega, bolj prilagodljivega materiala in se večinoma zapenja med nogami.
 • Bodiliner: korekcijski model za oblikovanje postave, narejen iz trdnejših materialov, da telo stisne in oblikuje, posebej primeren za pod oprijeta oblačila, da zgladi telesne gube.
 • Bustje/torzelet: modrček, ki je pod prsmi podaljšan z modnimi, funkcionalnimi detajli in sega nekaj centimetrov nižje, lahko tudi do popka. Kadar je bustje združen s paskom za nogavice, ga imenujemo torzelet. Običajno sega do sredine bokov in ima na spodnjem delu všite držke za nogavice, ki se lahko snamejo.
 • Minimizer: modrček z namenom optičnega zmanjšanja prsi in gladkim videzom na vrhnjih oblačilih.
 • Športni modrček: za ljubiteljice aktivnega preživljanje svoje prostega časa. Prsim daje potrebno oporo pri športnih aktivnostih, izdelan pa je iz »quick dry« materiala, ki hitro vpija vlago pri gibanju in se hitro suši.

Vstopi v svet perila in kopalk

Naj ti zaupamo skrivnost.

Ob prvi prijavi na naše e-novice prejmeš kupon s popustom za 10%, ki ga lahko unovčiš ob nakupu v spletni trgovini.

S prijavo nam dovoliš, da ti pošiljamo tedenske e-novice, s  katerimi ostaneš na tekočem z novostmi in akcijami.  Brez skrbi, tvoje osebne podatke hranimo na varnem. Kadarkoli pa se lahko tudi odjaviš.

 

Tvoja Lisca

Vstopi v svet perila in kopalk

Naj ti zaupamo skrivnost.

Ob prvi prijavi na naše e-novice prejmeš kupon s popustom za 10%, ki ga lahko unovčiš ob nakupu v spletni trgovini.

S prijavo nam dovoliš, da ti pošiljamo tedenske e-novice, s  katerimi ostaneš na tekočem z novostmi in akcijami.  Brez skrbi, tvoje osebne podatke hranimo na varnem. Kadarkoli pa se lahko tudi odjaviš.

 

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVICE
© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.