Moje telo, moje spremembe by Ana Žontar Kristanc

Moje telo, moje spremembe by Ana Žontar Kristanc
26. oktober 2020

Mama sem postala pri svojih 23 letih, kar se mi zdi za današnje čase kar zgodaj. Takrat sem se ravno dobro sprejela, zaplavala iz let pubertete, ko mi na sebi nikoli nič ni bilo všeč, in spoznala svoje telo. Potem sem zanosila.

Vse starejše mame so mi govorile, da po otrocih nikoli več nimaš istega telesa. Toda naivno sem mislila, da to pomeni le pridobitev kilogramov.

Vedno sem se imela za trmasto in sem vedela, da mi bo s trdno voljo in pridnostjo uspelo kilograme nekako že spraviti stran. Tako sem ob takšnih komentarjih le zamahnila z glavo.

Potem pa me je zadnje tedne nosečnosti zadelo, ko sem zaradi pekoče bolečine na trebuhu in razpokane kože dojela, da se je moja koža verjetno raztegnila prek svoje maksimalne meje, da moje telo kljub telovadbi in skrbi zanj zares verjetno nikoli več ne bo enako.  

Moje domneve so se potrdile tudi po končanem dolgoletnem dojenju dveh zaporednih dojenčkov in moje telo za lep videz ni imelo dovolj le tistih poceni modrčkov in kopalk, ki pravzaprav služijo le temu, da so lepi.

Potrebovala sem kose, ob katerih sem se počutila lepo in so poskrbeli, da so poleg lepega videza dodali tudi primerno uporabnost.

Zaradi nje je vse bilo tam, kjer mora. Prepričana sem, da večina mam ve, o čem govorim. In ko sem prvič kupila Liscin modrček in njihove kopalke, je bilo jasno kot beli dan, da v tem podjetju vedo, kaj delajo.

V njihovem perilu, kopalkah in prelepih spalnih pižamah se vedno počutim lepo in varno. Zato ponosno to povem naglas.

Ana Žontar Kristanc, avtorica, blogerka, influencerka, TV voditeljica

Foto: Kristijan Žontar

© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.