Vse, kar morate vedeti, da izberete pravo velikost nogavic

Fotografija - Vse
01. september 2020
Hlačne nogavice so brez dvoma kos oblačila, ki naredi dober vtis. Ko se odločate za nakup, upoštevajte: • kakovost nogavic, • vaš slog, • pravo velikost. Pri nakupu nogavic je najpomembnejša velikost! Ponavljamo:

NAJPOMEMBNEJŠA JE VELIKOST.

Ne samo, da nošenje premajhnih nogavic pomeni, da jih boste po vsej verjetnosti raztrgali, takoj ko se boste odpravili iz hiše, tudi občutek ob nošenju bo precej neprijeten. Neprijetno počutje skozi ves dan pa se začne hitro poznati tudi na vašem razpoloženju. Nogavice so na voljo v velikosti S, M, L, XL in 2XL, velikost pa se določa sorazmerno z višino in težo. Če kdaj naletite na nogavice, katerih slogan je »ena velikost ustreza vsem«, nadaljujte previdno in se dobro prepričajte, da vam bodo dejansko prav. Torej, ste se pripravljeni počutiti udobno v nogavicah? Spodaj preberite vse, kar morate vedeti, da izberete pravo velikost nogavic zase.

VELIKOSTI SE RAZLIKUJEJO

Velikost nogavic ni enaka velikosti, ki jo izberete, ko kupujete nove kavbojke. Velikosti se razlikujejo tudi med različnimi ponudniki nogavic. Različne nogavice so izdelane na različne načine, iz različne preje in iz različnih materialov. Zato VEDNO preverite tabelo velikosti, preden se odločite za nakup. Tabela velikosti temelji na višini in teži ter jo običajno najdemo na zadnji strani embalaže. Če želite določiti velikost nogavic, v tabeli odčitajte vašo višino v centimetrih (cm) in vašo težo v kilogramih (kg). Poiščite, kje se višina in teža stikata in določite svojo velikost. Ne ustrašite se, če je končna velikost večja kot po navadi – to je popolnoma normalno.
Nogavice - tabela velikosti

VEČJE JE BOLJŠE

Če pri odčitavanju velikosti ugotovite, da ste se znašli med velikostmi ali na zgornji meji velikostnega območja, se vedno odločite za VEČJO velikost. Glede na oprijeto prileganje nogavic je bolje, da so večje, kot premajhne.

VIDEZ LAHKO VARA

Nogavice so lahko različnih oblik in materialov, zato se ne pustite zavesti njihovemu videzu. Ko jih vzamete iz embalaže, se včasih zdijo premajhne ali prevelike, vendar videz lahko vara. Nogavice niso izdelki, ki jih je mogoče izmeriti ali primerjati, ko jih položite na mizo ene poleg drugih, saj se raztezajo in oblikujejo po vaši postavi. Če ste pravilno slediti tabeli, potem imate v rokah najverjetneje pravo velikost.

VEČJA VELIKOST NOGAVIC JE DRUGAČNA

Ženske s polnimi oblinami in tiste, ki ponavadi nosijo večje velikosti, potrebujejo večjo podporo kot tiste z manjšimi številkami. Torej kupite nogavice, ki so na voljo v večjih velikostih. Pogosto imajo dodatni vstavek in ojačane šive ter omogočajo dobro prileganje. Simbol za večje velikosti poiščite na zadnji strani embalaže.
© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.