Kako obleči nogavice in jih pri tem ohraniti cele?

Fotografija - Kako obleči nogavice in jih pri tem ohraniti cele?
27. avgust 2020
Se vam je v preteklosti že kdaj zgodilo, da ste si kupile lepe hlačne nogavičke, potem pa so se strgale takoj, ko ste jih želele obleči? Ali pa ste z nohtom potegnile po tkanini in je na nogavici ostala razparana sled?

Nekatere stvari v življenju so samoumevne. Oziroma to postanejo, saj jih opravljamo kot dobro programirani stroji, ne da bi ob tem dejansko razmišljali. Recimo zapenjanje gumbov ali vožnja avtomobila od pisarne do doma.

Ali oblačenje nogavic.

Pa vendar se v vsakem od teh opravil skrivata spretnost in znanje, ki ju je včasih dobro obnoviti. Čeprav o tem morda niste nikoli razmišljali, tudi za oblačenje nogavic obstajajo pravila.



1. korak

Oblačenje nogavic - 1.korak

Prvo in verjetno najpomembnejše pravilo je, da ne hitite. Hlačne nogavice si predstavljajte kot drugo kožo in jih tako tudi tretirajte. Snemite nakit z rok in jih očistite. Palca nastavite na rob nogavic in jih nežno naberite v gube po celotni dolžini.



2. korak

Oblačenje nogavic - 2.korak

Usedite se, nogavice nastavite na nožne prste, poravnajte tkanino in jih počasi ter z občutkom enakomerno potegnite preko pete do kolena. Občutite svilnato mehkobo, kako nežno polzi preko vaše kože.



3. korak

Oblačenje nogavic - 3.korak

Pozorni bodite na meča, gležnje in kolena – nogavice naj se na njih ne nabirajo, temveč naj ostanejo malce napete. Pazite pa, da jih preveč ne nategnete, saj se morate ob nošenju počutiti sproščeno, same nogavice pa se morajo lepo oprijeti vaše noge.



4. korak

Oblačenje nogavic - 4.korak   Oblačenje nogavic - 5.korak

S palcema obeh rok hlačne nogavice potegnite preko stegen do pasu. Okoli bokov si jih pazljivo namestite in poravnajte, če je potrebno.





S pravilnim oblačenjem boste vašim nogavicam podaljšali življenjsko dobo in ohranili njihovo lepoto dlje. Osvojite to novo navado in uživajte v občutku, ki ga prinaša nošenje vaših najljubših nogavičk.
© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.