Sanjsko potovanje na Maldive

Sanjsko potovanje na Maldive
21. julij 2022

Sonja je pogumna ženska, ki je v življenju že marsikaj dala skozi, njena velika ljubezen pa so bili in še vedno so – Maldivi. Z nami je delila svoje občutke in nasvete ter precej prekrasnih slik, ob katerih si želimo, da bi se ji naslednjič pridružili.

Preberi si, kaj ponujajo Maldivi in brez katerih stvari se tja ne smeš odpraviti.

 

Zakaj odločitev za Maldive?

»Odkar pomnim, je bil ocean moja velika strast. Morje, živali, rastline … Svoboda, dotik valov, morsko življenje … mehka mivka, ki boža stopala in topli sončni žarki, ki napolnijo z energijo.

Maldivi so bili moje sanje, za katere sem se trudila in se marsičemu tudi odrekla. O njih sem vedno sanjala zato, ker so zelo intimni. Počutiš se, kot da si sam na samotnem otoku. Svoboda, nobenih avtomobilov, kričanja in norega tempa življenja. Popolna tišina in mir … slišiš le veter in morje. Zame ni lepšega.«

Kako pa si zapolnila svoje dopustniške dneve?

»Na Maldivih posebej uživam v snorkljanju. Cel dan bi lahko bila pod vodo in opazovala morske pse, tisoče različnih ribic in čudovite morske želve. Podvodni svet v meni prebudi spokojnost, občutek breztežnosti pa je tisti, ki sprosti ves stres, ki ga dnevno vsi nalagamo na svoje rame.

Poleg aktivnega plavanja zelo uživam tudi v romantiki z mojim dragim, zvečer se rada odpraviva na sprehod in posedava na plaži ob sončnem zahodu. Življenje takrat postane še posebej čarobno.

V takih trenutkih resnično začutim sebe v popolnosti in pridobim ogromno motivacije za prihodnje izzive, ki me čakajo.«


Kakšnih trikov si se naučila na svojih potovanjih?

»Pri rezervaciji aranžmaja vedno preverim cene pri različnih agencijah in direktno pri hotelu (cene se namreč zelo razlikujejo od ponudnika do ponudnika).

Ko izbiram sezono za potovanje na Maldive, ne verjamem vremenskim napovedim, saj se narava zelo spreminja. V času, ko naj bi bilo vse mirno in dobro vidljivo, so naju presenetili močni vetrovi in posledično izredno slabša vidljivost.

Zato svetujem – če želiš prihraniti ogromno denarja, obišči Maldive raje v »low-season«, to je v času, ko je pri nas poletje. Glavna sezona se giblje od decembra do marca, a sama se za obisk v tem času ne bi več odločila.

Sicer pa so Maldivi resnično čudoviti v vsakem letnem času.

Na potovanju vedno pazim na izbiro hrane. Upoštevati je treba dejstvo, da se uporablja hrana z zelo močnimi začimbami, ki naše telo lahko preobremenijo in izzovejo alergijske reakcije. S sabo vedno vzamem tudi prepečenec; na potovanjih je še kako potreben, saj je hrana res drugačna.

Ne pozabim pa tudi na močne repelente, saj znajo zaradi močnih pikov komarji in razne mušice postati velik problem. Če ima kdo težave s piki, naj nikar ne pozabi tablet za alergije.

Še nasvet! Zavarovanje v tujini. Vedno poskrbite zanj!

S seboj vzamem res ogromno zaščitne sončne kreme z visokim faktorjem, za katero vedno preverim, da je ekološka. Navadne sončne kreme namreč uničujejo koralne grebene.

Moj zadnji trik, ki bi ga vsem rada položila na srce, pa je – uživaj vsako sekundo, ne glede na to, kam se odpraviš na potovanje! Življenje je eno samo in naša sreča je vredna več kot vse ostalo. Ljubi in se imej nepozabno, saj smo sami kreatorji svojega življenja in sami držimo srečo v svojih rokah.«

Oglej si nekaj utrinkov s Sonjinega potovanja v galeriji.

Več o njenih potovanjih pa izveš na @love_and_nature_stories

© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.