Uredim se zase, ne za druge

Uredim se zase, ne za druge
21. april 2023

Vita Starman, bolj znana pod imenom @mamakuha, je slovenska vplivnica, ki se ukvarja s različnimi tematikami, kot so zdravje, prehrana in dobro počutje. Ena od njenih najpomembnejših lastnosti pa je zagotovo njena pozitivna energija in njena samozavest, ki jo izžareva v svojem telesu.

Vita je imela v preteklosti težave s samopodobo, vendar se je skozi leta sprejela in se naučila ljubiti svoje telo, takšno kot je. V svojih objavah se rada pohvali s svojo postavo in spodbuja svoje sledilce k temu, da naj bodo ponosni na svoje telo, ne glede na to, kakšno je.

Ključna za Vito je bila sprememba miselnosti. Namesto da bi se osredotočala na svoje pomanjkljivosti, se je začela osredotočati na svoje prednosti. Začela se je zavedati, kako zdrava in močna je, ter kako dobro se počuti v svojem telesu. Svoje sledilce spodbuja k temu, naj se tudi sami osredotočijo na pozitivne lastnosti svojega telesa, saj je to ključno za razvijanje samozavesti.

»Ljudje mi govorijo: kako si samozavestna, občudujem te, kakšen je tvoj nasvet, želela bi sebe sprejemati tako, kot to počneš ti ...«

»Skoraj vsak dan dobim takšna vprašanja in moj nasvet je vedno enak. Dolgo sem mislila, da je moja sreča odvisna od drugih ljudi, nase pa sem pozabljala. Hotela sem ustrezati vsem, le sebi ne. Ko pa sem postala mama in ko sem videla, česa je zmožno naše telo, pa ga nikoli, niti za sekundo več, nisem zaničevala. Obožujem ga in cenim ter sem mu hvaležna, da je točno tako, kot je. Moje.

Potrditve o svoji vrednosti ne iščem več od drugih in se zjutraj z največjim veseljem uredim zase.

Vsako "dobro jutro" začnem s hvaležnostjo v srcu in se nasmehnem odsevu v ogledalu! Slaba samopodoba negativno vpliva na življenje, saj te nenehno ovira in dela nesrečnega. Življenje je izredno lepo, če si ga le dovolimo živeti in biti prijazni do sebe.«

 

Fotografije:@mamakuha

© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.