Wau, moje kopalke nosiš by Maja Nedič

Fotografija - WAU
01. avgust 2020
Vas zanima, kako nastanejo modne kolekcije perila? Kdo so ljudje, ki ustvarjajo naša najbolj intimna oblačila? Nekaj skrivnosti modnih oblikovalcev nam je zaupala kreatorka Maja Nedič, ki oblikuje kolekcijo Lisca Cheek. Z njo smo se pogovarjali o njenih začetkih, idejah, pohvalah in kreacijah.



1. Ste si vedno želeli postali modna oblikovalka perila? 

Želja, da bi sama oblikovala spodnje perilo, se mi je porodila na fakulteti. Želela sem spoznati tudi ta vidik modnega oblikovanja, saj smo na faksu oblikovali le obleke. Idealna priložnost za uresničitev moje želje se je zgodila ob pisanju diplomske naloge, kjer sem prvič sodelovala z Lisco. Tu sem se lahko izživela in ustvarila nekaj novega – takrat je bila to moja prva mini kolekcija spodnjega perila. Kolekcija je bila arhitekturno navdihnjena, igrala sem se z zanimivimi oblikami in prosojnostjo.



2. Kje se vam porodijo najboljše zamisli, ko oblikujete?

Zamisli pridejo sproti, večinoma ko najdem material, ki mi je všeč in bi ga rada uporabila v kolekciji. Nove ideje me obhajajo tudi, ko rišem skice, ko si zamišljam detajle in njihovo postavitev – stremim k temu, da bo spodnje perilo še bolj zanimivo in modno. Pri ustvarjanju mi veliko pomagajo tudi trendi, ki nam jih predstavijo na sejmih, v modnih »trend book-ih« ter na specializiranih spletnih straneh.

Včasih pa idejo dobim tudi, ko se moram sama obleči za kakšno posebno priložnost. In seveda, moja garderoba ravno takrat nima modrčka, ki bi ga potrebovala v tistem trenutku. Verjetno se lahko z mano poistoveti še marsikatera ženska. Te modne rešitve kasneje vpeljem v svoje dizajne.



3. Kateri model vam je najljubši in zakaj?

Najljubši so mi modrčki z oporo! Zelo so mehki, modnega videza in neustavljivo ženstveni.



4. Katera je vaša najljubša barva perila? Kakšno perilo imate sami najraje?

Večna črna, v kateremkoli materialu in obliki. (smeh)


Kreatorka Maja Nedič


5. Česa se najbolj veselite pri oblikovanju perila, začetnega kreiranja ali ko v roke dobite končni izdelek?


Definitivno se vedno znova veselim začetnega kreiranja, ko iščem inspiracijo in kombinacije materialov za novo sezono. Velik izziv je najti vedno nekaj novega in svežega. V največje veselje pa mi je tisti dan, ko vidim izdelek prvič oblečen na ženski, saj šele takrat res zaživi in dobi svojo pravo podobo.



6. Najlepša pohvala, ki ste jo slišali in vam je ostala v spominu?

Najlepša pohvala zame je, ko poleti vidim ženske, ki nosijo moje kopalke. Ko grem mimo njih, velikokrat pomislim »Ko bi le vedele, kdo jih je ustvaril, da jih sedaj ve lahko nosite. Ko bi le vedele, kakšen proces je potreben, da jih nosite s tem nasmeškom na obrazu.« Da, ko vidim ženske, ki nosijo moj dizajn, se počutim zelo dobro! Na splošno je lepo slišati, da so modeli všečni in da so stranke zadovoljne z njimi.



7. Na kaj ste najbolj pozorni, ko oblikujete perilo? Je to videz, je to udobje, morda kaj drugega?

Pozorna sem na videz modela; kako bo model izgledal oblečen, kaj želim poudariti na ženskem telesu in kaj ne ... Vendar pazim, da s tem ne trpita udobje in funkcija, saj je le-to najbolj pomembno pri perilu. V perilu smo večino dneva, zato mora biti prijetno in udobno, kot naša druga koža!



8. Prosim, dajte nam namig, s čim nas boste presenetili v prihodnosti?

Z veliko lepimi kolekcijami in novimi, zanimivimi modeli, ki jih morate obvezno preizkusiti! :)
(skrivnosten nasmešek)







© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.