Zakaj večkrat vidite perilo na vitkih manekenkah

Zakaj večkrat vidite perilo na vitkih manekenkah
09. julij 2021

V modni industriji se je težko izogniti komentarjem in kritikam, kot sta: Samo suhice promovirate in pa Zakaj ne objavljate več fotografij vsakdanjih žensk. Svet mode ima že od nekdaj določene standardne mere manekenk, ki se uporabljajo po vsem svetu, vendar veliko ljudi tega ne ve.

Zakaj torej večkrat vidite perilo na vitkih manekenkah, preberite v nadaljevanju.

Serija Bella - ustvarjena za vse ženske.

1. Vse se začne z velikostjo 38

Že med šolanjem se bodoči modni oblikovalci srečajo s številko 38. Gre za standardno osnovno velikost, s katero začnejo krojiti in oblikovati. Poznejše preostale večje ali manjše številke (36, 40, 42 …) se prilagodijo glede na prvi kroj, ki je bil narejen v številki 38. Za modrčke je tako standardna osnovna velikost v modni industriji 75B, za hlačke pa 38 (75B sovpada z velikostjo 38).

2. Pripravljanje kolekcije traja več kot leto dni

Kolekcija za prihodnje leto je pregledana in potrjena najmanj leto dni vnaprej. Organizirana je predstavitev na manekenkah, ki nosijo osnovne modne kose – prototipe, ki so že zašiti v velikostih 75B in 38. Ko so izdelki potrjeni, se začnejo testiranja. Če je vse v redu, je mogoče po tem osnovno velikost pomanjševati in povečevati ter nadalje testirati.

Za eno kolekcijo (pomlad/poletje ali jesen/zima) je treba narediti ogromno izdelkov v različnih velikostih. Vsaka kolekcija ima več linij, vsaka linija ima več serij, vsaka serija ima več izdelkov in vsak izdelek ima lahko več barv. Govorimo o perilu, spalnem programu, kopalkah … Za ženske, moške in naše najmlajše. Si lahko predstavljate, o kolikšni številki govorimo?

Primer – za letošnjo kolekcijo pomlad/poletje 2021 je bilo izdelano približno 3500 različnih velikosti.

3. Vsi izdelki nikoli ne morejo biti na voljo v vseh številkah

Vsi kroji in materiali ne prenesejo istih lastnosti in istega videza. Čipke in elastike se ponekod ne raztezajo dovolj in nekateri kroji pri 75B in 38 izpadejo prekrasni, pri večjih velikostih pa nekateri detajli niso dovolj izraženi. Teže je tudi doseči elegantno prosojnost. Z namenom, da bi modrčki in hlačke ženskam ustrezali, ostanejo v ponudbi številke do optimalne velikosti, ki zagotavlja udobje in lep videz.

Serija Bella - ustvarjena za vse ženske.

4. Izbira manekenk

Zdaj veste, da so prvi izdelki vedno zašiti v velikostih 75B in 38. Pri prvem fotografiranju torej sodelujejo manekenke s takimi merami. Izbrane ženske niso presuhe, ampak imajo lepe oblike in poln dekolte – da je na njih perilo videti dobro.

Veste tudi, da so najprej narejeni vzorčni prototipi, ki so fotografirani na manekenkah. Realna kolekcija ob prvem fotografiranju pravzaprav sploh še ne obstaja. Določeni modeli so kljub temu zašiti prednostno v večjih velikostih in jih vnaprej fotografirajo.

Ste vedeli?

  • Naše manekenke so precej visoke, zato so videti vitkejše. Isti izdelki bodo na ženski, visoki 165 cm, videti povsem drugače.
  • Manekenke za perilo so med »polnejšimi« manekenkami. Klasična manekenka za vrhnja oblačila pogosto nima prsi niti za košarico A.
  

Če bi radi sodelovali z nami in pokazali, kako dobro ste videti v našem perilu, vabljeni, da nam pošljete svojo kratko predstavitev s fotografijami na [email protected].

© 2023 Lisca d.o.o. Vse pravice pridržane.